Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Provincie werkt aan Strategisch Beleidsplan voor de Vlaamse Kust

5 juni 2014

Westtoer werkt aan een Strategisch Beleidsplan voor de Vlaamse Kust. Dat vernam N-VA - provincieraadslid Kurt Himpe na een schriftelijke vraag aan gedeputeerde Franky De Block.

“Tijdens een symposium over de rol van de hotelsector in het kusttoerisme bleek dat het aantal hotels en de capaciteit van bedden aan de kust daalt. Het aanbod daalt in alle kamerclassificaties. Vooral de kleinere hotels staan onder zeer zware druk”, stelt Himpe.

De provincie West-Vlaanderen ondersteunt de hotelsector aan de kust op verschillende manieren, van vorming en cijfergegevens tot financiële impulsen en marketing. Zo wordt sinds 2007 aan de professionalisering van de hotelsector gewerkt, waarbij horecaondernemers een managementgerichte opleiding kunnen volgen om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren en ondernemers die het traject succesvol beëindigden krijgen een Q-label. Daarnaast werden dertig hoteliers met een innovatietraject begeleid en werd aan twaalf hotels financiële ondersteuning gegeven.

Provincieraadslid Himpe peilde ook naar de concrete plannen van de provincie voor verdere ondersteuning. “Vanaf eind 2014 zal Westtoer het project rond het Q-label in de reguliere werking opnemen, zodat kusthotels verder kunnen ondersteund worden op het vlak van kwaliteitsmanagement.”

“Het kusttoerisme is zeer belangrijk voor de provincie”, stelt provincieraadslid Kurt Himpe. “We willen dan ook dat er sterk ingezet wordt om deze troeven uit te spelen en te versterken.”

Kurt Himpe - Provincieraadslid

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRW23aQwvLqB9D_UcOP2app4rsudZ3wbuacnyj0qKNADbtDcD_ttQ