Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Provinciebestuur bevestigt restauratieplannen kasteel Wolvenhof

27 november 2014

Tijdens de zitting van 26 november polste provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) naar de stand van zaken van het renovatiedossier voor het kasteel Wolvenhof.

“Een jaar geleden werd aangekondigd dat er tijdens deze bestuursperiode een studie zou opgemaakt worden voor de renovatie. Maar het blijft zeer stil”, stelt Himpe. “In 2010 werd het kasteel Wolvenhof in erfpacht aan de provincie gegeven door de stad Izegem. Het dossier loopt grote vertraging op, want een vorige gedeputeerde hoopte dat in 2012 het restauratiedossier zou rond zijn en dat de werken aan de buitenzijde zouden kunnen beginnen. Intussen zijn we bijna 2015 en is er nog geen sprake van de start van welke renovatiewerken dan ook.”

Gedeputeerde Bart Naeyaert (CD&V) bevestigde dat het dossier grote vertraging opliep door procedurele problemen. Maar er komt schot in de zaak volgens de gedeputeerde. Vorige week werd door de Vlaamse overheid een premie toegekend waardoor het vooronderzoek kan starten. Maar door de vele restauratiedossiers voor private en publieke gebouwen is er een lange wachtlijst en kan het zeker nog vijf jaar duren vooraleer de definitieve restauratiepremie kan toegekend worden en kan gestart worden met de restauratie.

Provincieraadslid Kurt Himpe vroeg ook naar de intenties om het streekhuis in Roeselare over te brengen naar het kasteel Wolvenhof. Gedeputeerde Naeyaert stelde dat de provincie sowieso het kasteel zal renoveren. Maar de provincie zal wel eerst onderzoeken hoeveel personeel in de nieuwe locatie voor het streekhuis een plaats moet krijgen zodat er geen capaciteitsproblemen zijn.

Kurt Himpe - Provincieraadslid