Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Oproep Gentse burgemeester gaat voorbij aan problemen in West-Vlaanderen"

6 oktober 2014

“De oproep van de Gentse burgemeester Daniël Termont om in West-Vlaanderen vrijwillig af te schakelen bij stroomtekort om de Gentse haven te redden gaat voorbij aan de mogelijke problemen in West-Vlaanderen”, stelt provincieraadslid Kurt Himpe.

“Er zijn in West-Vlaanderen inderdaad heel wat landelijke gebieden en op het eerste zicht zijn daar misschien mogelijkheden. Maar in de landelijke gebieden zijn er veel landbouw- en veeteeltbedrijven die ook zwaar in de problemen komen bij een afschakeling als er stroomtekort is”, aldus Himpe.

Hij herhaalt ook zijn oproep om steden en gemeenten die één of meer windturbines op het grondgebied hebben niet op te nemen in het afschakelplan. “In 28 van de 64 West-Vlaamse steden en gemeenten zou er een tijdelijke black-out zijn. Maar in een deel van deze steden en gemeenten staan er één of meer windturbines. Het is al te gek dat bij een dreigend energietekort die gebieden ook in het afschakelplan zitten. Want in de afgeschakelde gebieden valt ook de alternatieve energieproductie via windturbines helemaal stil.”

Kurt Himpe - Provincieraadslid