Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Onbegrijpelijk dat niet alle hulporganisaties toegang hebben tot Astridsysteem"

27 februari 2014

Tijdens de provincieraadszitting van 27 februari stelde provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) aan gouverneur Carl Decaluwé (CD&V) vragen over de evaluatie van het provinciaal rampenplan. “Bepaalde hulporganisaties kunnen niet efficiënt werken tijdens noodsituaties omdat ze niet eens toegang krijgen tot het Astridcommunicatienetwerk.”

Naar aanleiding van de kettingbotsing op de A19 en de Sinterklaasstorm werd het provinciaal rampenplan twee keer in actie gebracht. De gouverneur kondigde in een antwoord op een schriftelijke vraag van provincieraadslid Himpe aan dat er een grondige evaluatie zou opgemaakt worden. Een van de knelpunten is de communicatie. Informatie via sociale media moet beter gestroomlijnd worden en tijdens langdurige incidenten zijn oplaadpunten voor smartphones nodig. Ook voor het gebruik van het Astridnetwerk zijn er volgens de gouverneur verbeterpunten.

“Vlaamse Kruis is slachtoffer van Belgisch Kafka”

“Er zijn zeker verbeterpunten wat het communicatienetwerk voor de hulpdiensten betreft”, stelde Kurt Himpe. “Hulporganisaties zoals Het Vlaamse Kruis zijn zelfs uitgesloten van het Astridnetwerk. Het Vlaamse Kruis is in heel wat provinciale en gemeentelijke rampenplannen opgenomen, maar doordat ze geen aansluiting hebben op het netwerk, is het voor hen eigenlijk niet werkbaar. In die mate zelfs dat ze zich de vraag stellen of het wel opportuun is om hen in de provinciale noodplanning te betrekken. De federale overheidsdienst Volksgezondheid wil Het Vlaamse Kruis niet erkennen omdat ze geen Waalse tegenpoot hebben. Dit zijn Kafkaiaanse toestanden”, aldus Himpe die de gouverneur opriep om hierover contact op te nemen met de hogere overheid.

De gouverneur stelde tijdens de provincieraadszitting dat de procedures gewerkt hebben. Maar op het vlak van communicatie is er nog werk aan de winkel. Hij trad provincieraadslid Himpe bij: “In noodsituaties moeten we kunnen rekenen op alle bestaande hulporganisaties zodat de bevolking snel en efficiënt kan geholpen worden”. Hij beloofde deze problematiek aan te kaarten. Provincieraadslid Kurt Himpe kondigde ook aan dat de N-VA in de Kamer hierover zal tussenkomen.


Kurt Himpe - Provincieraadslid