Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA vraagt provinciale inspanningen voor duurzame mobiliteit

25 november 2014

Volgens provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) kan de provincie meer inspanningen leveren op het vlak van duurzame mobiliteit. Hij stelde een aantal concrete initiatieven voor.

“De sensibiliseringsacties die voorgesteld worden voor 2015 en de volgende jaren zijn te beperkt”, aldus Himpe. “De plannen om fietsverplaatsingen aan te moedigen werden beperkt tot 2014 en een grondige evaluatie van de vorige acties ontbreekt. Ook op het vlak van fietssnelwegen moet de provincie nog in actie schieten, terwijl andere provinciebesturen wel al concrete plannen hebben. Uit het antwoord van de deputatie blijkt dat er wel een overleg opgestart wordt om ook in West-Vlaanderen fietssnelwegen uit te bouwen, vooral via jaagpaden langs kanalen en rivieren en via oude treinbeddingen.”

Elektrische laadpalen

Provincieraadslid Himpe stelde voor om concrete plannen te maken voor de uitbouw van oplaadpunten voor elektrische oplaadpunten aan de provinciale streekhuizen. “Op die manier geeft de provincie het voorbeeld en wordt het gebruik van de elektrische wagen gestimuleerd”, aldus Himpe. Deze week bleek dat er in Vlaanderen amper oplaadpalen zijn. 319 laadpalen, waaronder 207 voor wagens en 112 voor fietsen en scooters, dekken de behoefte nauwelijks, terwijl er in Nederland 5.800 publieke en 2.500 semi-publieke oplaadpunten zijn.

Kurt Himpe - Provincieraadslid