Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Nieuwe dienstreglementen bibliotheek versterken dienstverlening

16 december 2014

Tijdens de zitting van 15 december keurde de gemeenteraad de nieuwe dienstreglementen van de bibliotheek goed. “Een versterking van de dienstverlening”, aldus schepen van Bibliotheek Kurt Himpe (N-VA).

Een eerste belangrijke wijziging die ingaat vanaf de jaarwisseling zijn de nieuwe openingsuren. “Vooral de opening van de bibliotheek op zaterdagnamiddag tot 16 uur is belangrijk. Daarmee worden de openingsuren gezinsvriendelijker en dit is ook in het voordeel van de studenten”, stelt Himpe.

“Op termijn zal de bibliotheekgebruiker ook de elektronische identiteitskaart als bibliotheekpas kunnen gebruiken. De uitleentermijn voor films bedraagt één week, voor alle andere materialen wordt dit vier weken. Het zal ook mogelijk worden om kleurenkopies te nemen in de leeszaal. Daarnaast laten we ook digitaal fotograferen toe bij het raadplegen van de registers van de burgerlijke stand.”

“Het gebruik van de computers in de leeszaal wordt ook verder aangemoedigd en maken we het mogelijk om vooraf te reserveren. Per persoon kan er maximaal een uur per dag gebruik gemaakt worden van deze computers, maar voor schoolwerk of specifieke opdrachten kan er een uitzondering gemaakt worden na overleg met het bibliotheekpersoneel”, aldus Himpe.

Ook voor de spelotheek zijn er wijzigingen. “Nu konden kinderen, leraars, onthaalouders, stagiairs uit opleidingen en leiding van jeugdbewegingen materiaal ontlenen, maar we breiden dit nu uit naar ouders en grootouders”, besluit bibliotheekschepen Himpe.