Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Geen bouwvergunning voor cafetaria De Keunepupe in provinciaal domein 't Veld

16 mei 2014

Cafetaria De Keunepupe in het provinciaal domein ’t Veld beschikt niet over een bouwvergunning. Dat vernam provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) van gedeputeerde Bart Naeyaert (CD&V) in een antwoord op een schriftelijke vraag.

“De cafetaria werd destijds niet gebouwd door de provincie maar zat in het patrimonium dat verworven werd bij de aankoop van het domein. Volgens de informatie werd de constructie geplaatst tussen 1971 en 1973 en sindsdien altijd uitgebaat als cafetaria”, aldus Himpe. “De provinciale diensten melden dat er niet direct een probleem is en dat de functie stedenbouwkundig kan behouden blijven.” Het provincieraadslid zal aan de provincie voorstellen om dit toch helemaal in orde te brengen. Een provinciebestuur heeft ook hier een voorbeeldfunctie.

Investeringen

Provincieraadslid Himpe polste ook naar de toekomstige investeringen in het domein, nadat de N-VA in Ardooie ook in de gemeenteraad een aantal mankementen op het domein aankaartte. “In de loop van de volgende jaren zal er een herstel gebeuren van de toegangspoort naar het brugje en zal het platform afgebroken worden. In 2014 komt er ook een fietsenstalling in de omgeving van de cafetaria, in 2015 zullen een aantal parkobjecten hersteld worden en in 2017 worden de speeltoestellen op het speelterrein vervangen. Na 2017 is er ook sprake van een heraanleg van de parkeerinfrastructuur.”

Promotie

Voor het provinciedomein wordt geen specifieke promotie gevoerd. “Dat is een spijtige zaak, zeker nu de uitbating van de cafetaria weer opgestart is en er dus een extra troef is”, besluit Himpe.

Kurt Himpe - Provincieraadslid