Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Dringende oplossing voor defecte ontmantelingsinstallatie noodzakelijk"

24 maart 2014

Provincieraadslid Kurt Himpe dringt namens de West-Vlaamse N-VA bij West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé aan om een dringende oplossing te eisen voor de defecte ontmantelingsinstallatie van DOVO in Poelkapelle.

“100 jaar na het begin van de Eerste Wereldoorlog wordt de provincie West-Vlaanderen herinnerd aan de gruwelijke oorlogsellende. Niet door de vele herdenkingsactiviteiten, maar wel door de actuele gebeurtenissen. Een tragisch ongeval met dodelijke slachtoffers en de vondst van bijna 4,5 ton munitie in een veld in Moorslede. Naar Westhoek-normen, waar men wel veel gewoon is, een gigantische hoeveelheid. Ook de vaststelling dat de ontmantelingsinstallatie in Poelkapelle al twee jaar defect is, doet de wenkbrauwen fronsen. De mededeling van de lokale burgemeesters en de gouverneur dat ze hiervan niet op de hoogte waren, is ook een vreemde vaststelling”, aldus Himpe. “Intussen blijkt dat het aantal aanvragen om munitie op te ruimen vertienvoudigd is, tot 150 aanvragen per dag.”

Provincieraadslid Kurt Himpe diende een schriftelijke vraag in bij de gouverneur. Daarmee polst hij bij Carl Decaluwé of er een periodiek overleg is tussen de gouverneur en het militair commando van de provincie West-Vlaanderen. Himpe wil ook weten of de gouverneur de veiligheid in de buurt van de ontmantelingsinstallatie kan garanderen nu de voorraad aan explosieven en gasgranaten steeds groter wordt.

Kurt Himpe - Provincieraadslid