Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stadsbestuur huurt extra parkeerruimte in stadscentrum

15 maart 2013

Het Izegemse stadsbestuur bereikte een overeenkomst met Drukkerij Strobbe om de parking in de Kasteelstraat te huren. “Daardoor kunnen we negentien betalende parkeerplaatsen extra op een boogscheut van de Grote Markt ter beschikking stellen”, stelt schepen Kurt Himpe die verantwoordelijk is voor mobiliteit en lokale economie. “In de beleidsverklaring hebben we heel wat aandacht besteed aan impulsen om de handel alle kansen te geven en stelden we dat we met eigenaars van privéparkings zouden overleggen. We zijn verheugd dat we dit al op zeer korte termijn kunnen uitvoeren. Door de heraanleg van de Grote Markt zijn parkeerplaatsen verloren gegaan en de extra parkeerplaatsen bieden weer meer ruimte. Voor deze parking zullen dezelfde betalende parkeerregels gelden als voor de Grote Markt. Op die parking komt er ook een extra parkeerplaats voor mindervaliden.”

“Stad Izegem zal zelf zorgen voor het onderhoud van de parking en het uitlijnen van de parkeerplaatsen. Daarbij zal er zeker gezorgd worden dat de parkeerplaatsen ruim zijn, want op de Grote Markt worden we sinds de heraanleg geconfronteerd met te nauwe plaatsen die voor problemen zorgen”, aldus schepen Kurt Grymonprez. “De slagboom zal ook blijven staan, zodat voor bepaalde activiteiten zoals Izegem Zomert de parking bijvoorbeeld voor de eerstehulppost kan ingeschakeld worden. Drukkerij Strobbe zal overdag zelf verder twee parkeerplaatsen  ter beschikking krijgen tijdens de duur van de huurovereenkomst.”

“Eerste stap voor nieuw parkeerplan”

Met de huurovereenkomst zet het nieuwe stadsbestuur een eerste belangrijke stap in de realisatie van extra parkeerruimte in het centrum. Mobiliteitsschepen Kurt Himpe kondigde tijdens de vorige gemeenteraadszitting aan dat er een nieuw parkeerplan komt dat zal voorbereid worden door een ambtelijke werkgroep en dat zal besproken worden in de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit. “Met de extra parkeerruimte zetten we al een eerste stap in de realisatie van het nieuwe parkeerplan”, besluit Himpe. “Bedoeling is om de extra parkeerruimte vanaf 1 mei ter beschikking te stellen.”

Kurt Himpe – Schepen voor Mobiliteit en Lokale Economie

Kurt Grymonprez – Schepen voor Openbare Werken