Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad Izegem lanceert Economische Kaart

6 september 2013

Om de communicatie met en over de ondernemingen te optimaliseren, heeft stad Izegem nu ook een digitale economische kaart. Deze kaart kan door iedereen geraadpleegd worden via de stedelijke website.

“Economische Kaart is gebaseerd op de Kruispuntbank Ondernemingen waar alle startende ondernemingen zich moeten aanmelden. De kaart wordt maandelijks aangepast, op basis van de nieuwe inschrijvingen in de Kruispuntbank. Het stadsbestuur contacteert al die nieuwe ondernemers dan, met de vraag of ze hun gegevens op de kaart willen controleren en aanpassen of aanvullen waar nodig. Alle Izegemse ondernemers krijgen op die manier een eigen paswoord waarmee ze openingsuren kunnen aanvullen, foto’s toevoegen en extra informatie meegeven.

Via Economische Kaart kunnen ze dus ook gratis reclame maken”, zegt schepen van Lokale Economie Kurt Himpe. “Maar ook voor het stadsbestuur is Economische Kaart een uiterst praktisch hulpmiddel. We kunnen er bijvoorbeeld makkelijk bedrijven mee contacteren als de Economische Raad eens een activiteit organiseert. Of bij wegenwerken kunnen we bedrijven en handelszaken in een bepaalde regio selecteren en informeren. En tenslotte is de kaart ook voor de burger een handig instrument. Zo kan iedereen bijvoorbeeld op zoek gaan naar de dichtstbijzijnde apotheker, fietshandelaar of bakker.”

Aan het project ging heel wat voorbereidingswerk vooraf. Een team van personeelsleden van de stad werkte er maanden aan om alles op punt te zetten en de Izegemse bedrijven en handelaars te contacteren om actuele informatie te bezorgen.

Het project kwam tot stand in samenwerking met de POM West-Vlaanderen.

Meer info op www.izegem.be en www.economischekaart.be/izegem

Kurt Himpe - Schepen van Lokale economie