Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Provincie onderzoekt ondersteuning techniekclubs

28 november 2013

Tijdens de bespreking van de meerjarenplanning vroeg provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) aan gedeputeerde Jean De Bethune (CD&V) om de oprichting van techniekclubs in de provincie te ondersteunen.

“In steeds meer steden en gemeenten in West-Vlaanderen worden techniekclubs opgericht met als doel om jongeren van tien tot twaalf jaar via hun eigen leefwereld in contact te brengen met technologie. Deze techniekclubs worden georganiseerd in samenwerking met het wetenschapscommunicatieteam van de hogeschool Vives, ondersteund door peterbedrijven en de steden en gemeenten zelf”, aldus Himpe. “Deze initiatieven zijn belangrijk, vooral in onze provincie waar er heel wat technische vacatures zijn en bedrijven veel moeite hebben om geschikte kandidaten te vinden om de vacatures in te vullen. Die niet-ingevulde vacatures zijn een rem op de groei van de bedrijven.”

De gedeputeerde antwoordde dat de oprichting van deze techniekclubs een belangrijke evolutie zijn en dat de provincie zal onderzoeken op welke manier er een inhoudelijke ondersteuning kan gegeven worden.

Ook in Izegem is de voorbereiding voor de oprichting van een techniekclub volop aan de gang. “Er is al een positief advies van de cel bedrijven van de economische raad en momenteel worden  contacten gelegd met geďnteresseerde bedrijven om het project te steunen”, stelt economieschepen Kurt Himpe.

Kurt Himpe - Provincieraadslid