Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA vraagt extra zitting centrumraad PCVO

1 maart 2013

Tijdens de provincieraadszitting van 28 februari vroeg provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) aan gedeputeerde Carl Vereecke (Open VLD) om de centrumraad van het Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs (PCVO) bijeen te roepen. Het provincieraadslid wil dat de centrumraad een stand van zaken krijgt over de werking van het PCVO na de preventieve schorsing van de directeur.

Naar aanleiding van een onverwacht inspectiebezoek bij het onderwijscentrum en het onderzoek naar onregelmatigheden met het aantal officieel aangegeven cursisten en lesuren werd de directeur van het PCVO enkele maanden geleden preventief geschorst door de bestendige deputatie. Op dit ogenblik heeft een gedetacheerde van het Provinciaal Onderwijs Vlaanderen samen met de adjunct-directeurs de leiding over het PCVO.

“De centrumraad holde telkens achter de feiten aan en moest het inspectiebezoek en de preventieve schorsing van de directeur via de pers vernemen”, stelde Himpe die tijdens de vorige bestuursperiode als gemeenteraadslid in de centrumraad zetelde en nu als onderwijsschepen deze raad zal bijwonen.

Gedeputeerde Vereecke meldde dat zowel de centrumraad als de bevoegde provincieraadscommissie binnenkort zullen ingelicht worden over de werking van het PCVO en dat ook het wijzigend onderwijslandschap aan bod zal komen.

Kurt Himpe - Provincieraadslid