Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Gebruikers carpoolparking vragen maatregelen

3 november 2013

Provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) en Vlaams parlementslid Wilfried Vandaele (N-VA) vragen Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) om dringend ingrepen uit te voeren aan de carpoolparking in Izegem.

“Eerder bleek al dat de carpoolparking op de grens tussen Izegem en Roeselare van alle West-Vlaamse carpoolparkings procentueel het meest bezet was. In 2012 was dit 104 procent. Vlaams minister Crevits antwoordde op een eerdere parlementaire vraag dat er een studieopdracht is opgestart voor de opmaak van een prioriteitenlijst voor de West-Vlaamse carpoolparkings. Uit bevindingen van de gebruikers van de Izegemse carpoolparking blijkt dat er toch wel heel wat aan de hand is”, aldus provincieraadslid Himpe.

“Voor wie de parking wil in- of uitrijden is het telkens een huzarenwerk om tussen het verkeer te geraken. Net aan die op- en afritten van de E403 is het zeer druk en wie het verkeer moet dwarsen, moet dit vaak op goed geluk doen. Blijkbaar wacht men echt wel die studieopdracht af, maar de investeringen in de Izegemse carpoolparking blijven uit. Zo is ook de belijning van de parkeerplaatsen zo goed als helemaal verdwenen, waardoor de autobestuurders de wagens niet meer in de afgebakende zones plaatsen en er nog minder parkeerplaatsen zijn. Ook de netheid van de parking laat te wensen over. Wie de wagen op de parking onder de brug van de E403 achterlaat, vindt de wagen na een regenbui vuil terug, want het water loopt gewoon van de brug.”

“Terwijl men tracht om het autoverkeer te verminderen, is het meer dan wenselijk dat er ook geïnvesteerd wordt in de carpoolparkings. Als de gebruikers klagen over het plaatsgebrek en de vervuiling, dan zal het gebruik van de carpoolparking alvast niet gestimuleerd worden”, besluit Himpe.

Vlaams parlementslid Wilfried Vandaele dient daarom opnieuw een parlementaire vraag in om te polsen naar de stand van zaken van de studieopdracht en de investeringsplannen voor de Izegemse carpoolparking.

Kurt Himpe - Provincieraadslid

Wilfried Vandaele - Vlaams parlementslid