Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Cafetaria "De Keunepupe" al bijna een jaar zonder uitbater

2 oktober 2013

De cafetaria “De Keunepupe” in het provinciaal domein ’t Veld (Ardooie) staat al bijna een jaar leeg. Toch blijkt er interesse voor de uitbating ervan. Er werden al tien aanvragen voor informatie ingediend, waaruit uiteindelijk drie concrete prijsaanbiedingen volgden. Eén kandidatuur werd echter weer ingetrokken door de indiener. Dat antwoordt gedeputeerde voor Infrastructuur Bart Naeyaert (CD&V) op een schriftelijke vraag van Izegems provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA).

De handelsactiviteit in de cafetaria werd stopgezet eind oktober 2012 doordat er opfrissingswerken en instandhoudingswerken moesten uitgevoerd worden. In totaal zal de provincie bijna 92.000 euro geïnvesteerd hebben. Onder andere de verlichting, de houten gevelbekleding, het dak en de gasbranders werden aangepakt.

“De cafetaria zorgt uiteraard voor een meerwaarde voor het provinciaal domein. Daarom dringt de N-VA aan op een snelle oplossing zodat “De Keunepupe” tegen het volgende zomerseizoen opnieuw een uitbater heeft”, stelt provincieraadslid Himpe. “Het provinciedomein is ook een ideale stopplaats voor fietsers en dat biedt mogelijkheden om van het provinciaal domein een nog groter succes te maken”.

“Maar concrete cijfers zijn er niet. Uit het antwoord van de gedeputeerde blijkt immers dat er geen zicht is op de bezoekersaantallen van ’t Veld omdat er nog nooit een bezoekersonderzoek is gebeurd voor dat provinciaal domein. Voor dergelijke onderzoeken focust het provinciebestuur blijkbaar enkel op grote domeinen zoals het Bulskampveld, de Palingbeek, de Gavers en Tillegem. Meten is weten en concrete cijfergegevens over het aantal bezoekers kan geïnteresseerde uitbaters over de streep trekken”, besluit Kurt Himpe.

Kurt Himpe - Provincieraadslid