Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

46 West-Vlaamse bibliotheken buiten dienst door software-upgrade

25 januari 2013

Van 18 tot 24 maart 2013 zullen bijna alle West-Vlaamse bibliotheken hun dienstverlening een hele week lang moeten reduceren tot het absolute minimum of zelfs de deuren helemaal sluiten vanwege een upgrade van het Provinciaal Bibliotheeksysteem VUBIS.

Bijna alle West-Vlaamse bibliotheken zijn aangesloten op het provinciale systeem. In de week van 18 maart worden maar liefst vijf upgrades geďmplementeerd, wat erop wijst dat het systeem de voorbije jaren nauwelijks of niet werd onderhouden. Het gevolg is een onderbreking van niet minder dan zeven dagen.

Bovendien is het bestaande noodsysteem niet adequaat. Uit een brief van voormalig gedeputeerde Pertry van 22 november 2012 blijkt immers dat de provinciale diensten er geen vertrouwen in hebben. Zij geven namelijk aan dat de provincie de integriteit van de data niet garandeert en dat het noodsysteem zeker onderbrekingen zal ondervinden bij een ‘globale’ opstart.

De slachtoffers zijn de leden en de medewerkers van de aangesloten bibliotheken.

De N-VA - fractie vraagt dan ook dat de Deputatie ervoor zorgt dat het Provinciaal Bibliotheeksysteem op regelmatige basis wordt onderhouden én dat er een redundant systeem komt, zodat eventuele onderbrekingen tot een minimum beperkt of zelfs helemaal vermeden kunnen worden.

Johan Rollez en Kurt Himpe - Provincieraadsleden