Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Zeer hoge bezettingsgraad Izegemse carpoolparking"

4 april 2012

De carpoolparking ter hoogte van het op- en afrittencomplex van de E403 aan het kanaal Roeselare-Leie heeft een bezettingsgraad van 95 procent. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) op een vraag die Izegems gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) liet stellen.

“De carpoolparking met 20 plaatsen kreeg sinds 2005 een permanent karakter, maar tot vorig jaar werden geen statistieken bijgehouden van de bezettingsgraad. Nochtans zijn dergelijke cijfers belangrijk om te oordelen of een uitbreiding noodzakelijk is en of er bijkomende promotiecampagnes nodig zijn als het streefcijfer niet behaald wordt”, stelt raadslid Himpe. “Uit gegevens die ik kon inkijken, blijkt dat de gemiddelde bezettingsgraad van de Vlaamse carpoolparkings 55 procent bedraagt. Een bezettingsgraad van 80 à 90 procent is volgens het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) optimaal, omdat dit wijst op een goede benutting met weinig kans op overbezetting. Met een bezettingsgraad van 95 procent scoort de Izegemse carpoolparking dus zeer goed”. Op vraag van gemeenteraadslid Kurt Himpe werden ook nog bijkomende wegwijzers naar de parking geplaatst.

Volgens Vlaams parlementslid Wilfried Vandaele (N-VA) zijn er  bij AWV ondanks de hoge bezettingscijfers geen concrete plannen voor een verdere uitbreiding van de carpoolparking.

Kurt Himpe  - Gemeenteraadslid N-VA

Wilfried Vandaele - Vlaams parlementslid N-VA