Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Rijbaankussens bij asverschuiving geen goed idee"

5 januari 2012

Naar aanleiding van de heraanleg van de asverschuiving op de grens van Izegem en Ingelmunster is het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van plan om rijbaankussens aan te leggen tussen de bebouwde kom van Izegem en de asverschuiving. Maar de Izegemse commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit vindt dit geen goed idee. "In de eerste plaats omdat er in Izegem geen goede ervaring is met dergelijke rijbaankussens. Er werden in de Dirk Martenslaan al eens dergelijke kussens aangelegd en al snel bleek dat de situatie gevaarlijker werd. De snelheidsremmende maatregel werd snel ingetrokken. Een aantal commissieleden merkte ook op dat dergelijke rijbaankussens gevaarlijk zijn voor motorrijders", stelt gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA).

De commissie zal deze opmerkingen aan AWV bezorgen en hoopt dat er andere maatregelen genomen worden om de nieuwe snelheidsbeperking van 50 km/u af te dwingen.

Kurt Windels uit Ingelmunster (De Brug) en Izegemnaar Kurt Himpe volgen het dossier van de asverschuiving al een tijd nauwgezet op. Kurt Windels zal tijdens de gemeenteraadszitting van 17 januari aan het Ingelmunsterse gemeentebestuur vragen of AWV ook plannen heeft om rijbaankussens op het Ingelmunsterse grondgebied aan te leggen. "De argumenten die Izegem naar voren schuift zijn ons inziens ook aan de andere kant van de asverschuiving van toepassing", aldus Kurt Windels.

Kurt Himpe  - Gemeenteraadslid N-VA

Kurt Windels  - Gemeenteraadslid De Brug