Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA wil van Izegem opnieuw dé schoenstad bij uitstek maken

27 maart 2012

Op dinsdag 27 maart stelde de Izegemse N-VA het actieplan “Ondernemend Izegem” voor. Met het plan zet de N-VA een aantal opmerkelijke voorstellen voor de volgende bestuursperiode in de kijker. De N-VA maakte van de gelegenheid gebruik om een van de nieuwe kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor te stellen.

Jean-Pierre Barbe is zeker geen onbekende voor de Izegemnaars. Lijsttrekker Bert Maertens: “Jean-Pierre startte in 1975 samen met zijn vrouw Karlien Vanelslander  de kledingzaak Jeans Boetiek op, de voorganger van Focus Brandstore. Hij verkocht deze handelszaak in 2009. Jean-Pierre is altijd geboeid geweest door politiek en aangesproken door het N-VA – programma besliste hij nu om actief deel te nemen aan het Izegemse politieke leven. Duidelijk een man met ambitie en met een visie over het handelsleven in onze stad. Jean-Pierre Barbe werkte tijdens zijn beroepsleven vaak met en voor de jeugd en is van oordeel dat we deze jeugd een beter perspectief moeten bieden dan wat de huidige bestuursmeerderheid uitwerkt. Hij wil dan ook vooral meewerken aan de uitbouw van een strikt financieel beleid. Wij zijn alvast tevreden dat Jean-Pierre als kandidaat voor de N-VA wil meewerken aan een alternatief voor de huidige meerderheid.”

Huis van de economie

“Als de Izegemnaar ons de kans geeft om de stad mee te besturen, dan willen we volop investeren in de ondersteuning van lokale handelaars en ondernemers. In de eerste plaats door de uitbouw van een “Huis van de economie”, een fysiek en digitaal loket waar ondernemend Izegem terecht kan voor documentatie, maar ook voor evenementen en thema-avonden. Het “Huis van de economie” wordt de netwerkruimte bij uitstek. Als locatie voor het “Huis van de economie” ziet de N-VA een mogelijkheid in de uit te breiden bibliotheek. Dit biedt ook zeer ruime mogelijkheden: de openingsuren van de bibliotheek zijn meer afgestemd op ondernemers en handelaars, zodat ze ook daar documenten kunnen afhalen. In de werking van het “Huis van de economie” moeten voor de N-VA een hervormde economische raad en een centrummanager een belangrijke rol spelen”, aldus gemeenteraadslid Kurt Himpe.

“De economische raad moet opnieuw een adviesraad worden die ook activiteiten organiseert zoals ondernemersmeetings met workshops, infostands… En de ambtenaar die verantwoordelijk is voor lokale economie moet een centrummanager worden die optreedt als aanspreekpunt voor alles wat lokale handelaars en ondernemers aanbelangt”, stelt Himpe.

Schepen van lokale economie als handelsvertegenwoordiger

“We willen in de volgende bestuursperiode uiteraard aandacht schenken aan de omkadering die belangrijk is voor de lokale handelaars en ondernemers, zoals voldoende parkeergelegenheid dichtbij, een net handelscentrum, een betere samenwerking tussen het stadsbestuur en ondernemend Izegem”, legt gemeenteraadslid Filip Motte uit. “We willen de lokale handelaars en ondernemers ook ondersteunen door een kaderpremie waarin verscheidene facetten aan bod komen, zoals inrichtings-, huurkost- en vestigingssubsidies. Maar we willen ook de kosten voor een startende onderneming aan het ondernemersloket laten financieren door de stad”.

“De N-VA wil tijdens de volgende bestuursperiode ook proactief werken. De vele verkavelingen zorgen voor kansen voor bestaande en nieuwe handelaars. In bepaalde buurten is er een ruim aanbod voor de bewoners, andere regio’s vallen uit de boot zoals Emelgem. Ook in dit geval kan een digitaal loket en het “Huis van de economie” een rol spelen. En de schepen bevoegd voor lokale economie moet zelf op zoek gaan naar handelaars en investeerders en fungeren als handelsvertegenwoordiger van de stad”, aldus Filip Motte.

Izegem wordt opnieuw dé schoenstad !

 N-VA – kandidaat Jean-Pierre Barbe stelde ook een nieuwe denkpiste van de partij voor: “Izegem moet zich op de kaart zetten met een uniek verhaal en niet concurreren met steden als Roeselare of Kortrijk. De N-VA ziet kansen in het project Eperon d’Or. Het zal als toeristische trekpleister dienen voor de ruime regio. Het verhaal van Izegem als historische schoenstad is voor de partij het uitgangspunt voor een unieke uitdaging: van Izegem opnieuw dé schoenstad en lederstad maken. Als we in het centrum een ruim aanbod van winkels kunnen ontwikkelen die schoenen en lederwaren verkopen, dan kan deze niche klanten naar de stad lokken waar alle andere handels- en horecazaken baat bij hebben.” De N-VA denkt hierbij aan een winkelwandelroute vanuit Eperon d’Or, vouchers die aan bezoekers van Eperon d’Or gegeven worden om in Izegem aankopen te doen, promotie van de vele cafés en restaurants in het Izegemse centrum. “Het is een verhaal op langere termijn, maar het biedt kansen voor onze stad”, besluit Jean-Pierre Barbe.

Klik hier voor het volledige dossier.

Van links naar rechts: gemeenteraadsleden Kurt Himpe, Filip Motte en Bert Maertens en N-VA - kandidaat Jean-Pierre Barbe