Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Teller van ongevallen aan asverschuiving blijft lopen

18 januari 2011

Vrijdagavond gebeurde aan de asverschuiving op de grens van Izegem en Ingelmunster opnieuw een ongeval. Eén van de verkeersborden op de asverschuiving werd alweer omvergereden. Izegemnaar Kurt Himpe (N-VA) en Ingelmunsternaar Kurt Windels (De Brug) vragen al een tijd om bijkomende maatregelen, maar tot nu toe is er aan de situatie nog niets veranderd.
 
Zo stellen beide raadsleden voor om lichtkegels te plaatsen op de asverschuiving, zodat autobestuurders zien dat er een obstakel is op de weg. Maar uit het antwoord van Vlaams minister Hilde Crevits op een parlementaire vraag die Himpe liet stellen, blijkt dat volgens het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) er geen lichtkegels geplaatst mogen worden op de asverschuiving, omdat er op de weg een snelheidsbeperking van 70 km/u is.
 
In het antwoord van de minister wordt wel aangegeven dat AWV de problematiek zal bespreken met de stad Izegem en de gemeente Ingelmunster op een Provinciale Commissie Verkeersveiligheid. De raadsleden Himpe en Windels hopen dat er een duurzame oplossing komt. Gemeenteraadslid Kurt Himpe kaart de situatie alvast opnieuw aan op de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit en vraagt om bijkomende verkeersborden, die de autobestuurders die vanuit Izegem naar de asverschuiving rijden, waarschuwen voor het obstakel.

Kurt Himpe - Gemeenteraadslid N-VA

Kurt Windels - Gemeenteraadslid De Brug