Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Opnieuw heel wat klachten over lawaaihinder windturbines

6 juni 2011

Nadat er tijdens het paasweekend alweer problemen waren met de twee windturbines in de Lodewijk de Raetlaan stromen de klachten over lawaaihinder tijdens het vorige weekend ook weer binnen.

“Ik ontving zowel klachten uit de Sint-Jansstraat als uit de Mandelmeersenstraat“, stelt gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA). “Heel wat buurtbewoners zijn het intussen grondig beu.”

“Blijkbaar zat het stadsbestuur eind mei samen met de exploitant en werden naar aanleiding van de klachten tijdens het paasweekend aanpassingen aan het sturingsprogramma van de windturbines uitgevoerd. Nu blijkt dat dit onvoldoende was en dus opnieuw wijzigingen noodzakelijk zijn.” Schepen van Milieu Nadia Staes (SP.A) gaf de Izegemse milieudienst al de opdracht om contact op te nemen met de exploitant over de nieuwe klachten.

Intussen herhalen N-VA - voorzitter Nick Verschoot en gemeenteraadslid Kurt Himpe hun voorstel om een ruime bevraging over de windturbines te organiseren in Kachtem. "Momenteel hebben een aantal buurtbewoners een logboek, waarin ze de klachten over de twee windturbines kunnen noteren. Maar er bereiken ons steeds meer berichten van Kachtemnaars die verder wonen en ook klachten hebben over geluidsoverlast. Deze mensen hebben geen logboek en het indienen van klachten gebeurt ook niet altijd, waardoor er een vertekend beeld van de situatie is", stellen beide N-VA'ers. De resultaten van de  bevraging kunnen dan besproken worden met de exploitant van de windturbines en doorgestuurd worden naar de instanties die de inplanting van de windturbines bepalen.

Raadslid Kurt Himpe vraagt tijdens de volgende zitting eind juni de goedkeuring aan de gemeenteraad voor deze bevraging en zal tijdens de zitting ook vragen stellen over de resultaten van de evaluatievergadering die eind juni zal plaatsvinden tussen het stadsbestuur en de exploitant van de twee windturbines.

Beluister hier een opname van de geluidshinder van de Kachtemse windturbines (opname gemaakt door buurtbewoner met een gewone digitale camera).

Kurt Himpe  - Gemeenteraadslid N-VA

Nick Verschoot - Voorzitter N-VA - Izegem