Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Aanpassingswerken asverschuiving op grens van Izegem en Ingelmunster

12 augustus 2011

Vanaf volgende week starten aanpassingswerken aan de asverschuiving op de grens van Izegem en Ingelmunster. Kurt Windels uit Ingelmunster (De Brug) en Izegemnaar Kurt Himpe (N-VA) ijveren al een tijd voor aanpassingen doordat er sinds de aanleg ervan heel wat ongevallen gebeurden.
 
De huidige middenberm op de ene kant van de rijweg zal verplaatst worden naar de as van de weg zodat er een betere zichtbaarheid is. Op de middenberm komen er hogere boordstenen met reflecterende verkeerszuilen. Zo zal er een asverschuiving zijn voor beide rijrichtingen. Tussen het wegdek en het fietspad wordt een veiligheidszone aangelegd om de fietsers te beschermen. Het einde van de werken is volgens het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voorzien voor 1 september.
 
Beide raadsleden zijn tevreden dat er eindelijk aanpassingen gebeuren, maar vragen om na de uitvoering van de werken signalisatie te plaatsen die aangeeft dat er een gewijzigde verkeerssituatie is. "Heel wat autobestuurders rijden nu vlotjes over de asverschuiving omdat er geen enkel obstakel meer is. Door de hogere boordstenen zal er opnieuw een hindernis zijn en dat kan opnieuw ongevallen veroorzaken. Ook het feit dat er nu een asverschuiving zal zijn vanuit de richting van Ingelmunster is een nieuwe aanpassing waar de autobestuurders best van op de hoogte gebracht worden", aldus gemeenteraadsleden Kurt Windels en Kurt Himpe.
 
Beide raadsleden vragen zich wel af of de huidige aanpassingen ideaal zijn. "Waarom werd niet geopteerd voor een verkeerstafel? Er is veel kans dat de wagens nu de verhoogde boordstenen zullen aanrijden in plaats van de vroegere paaltjes."
 
Geen alleenstaand geval
 
Dergelijke asverschuivingen leiden op verscheidene plaatsen voor problemen. Zo werden bij een identieke verschuiving in het Limburgse Kinrooi bijkomende maatregelen genomen omdat de signalisatie op de kop van de asverschuiving vaak werd aangereden.

Kurt Himpe  - Gemeenteraadslid N-VA

Kurt Windels  - Gemeenteraadslid De Brug