Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Nieuwe NMBS - dienstregeling zorgt voor problemen in Lichtervelde

14 januari 2010

Sinds de invoering van de nieuwe NMBS – dienstregeling midden december 2009 worden pendelaars in het station van Lichtervelde vaak geconfronteerd met aansluitingsproblemen.

"Vroeger wachtten de treinen van Lijn 66 (Kortrijk – Brugge) en de treinen van Lijn 73 (De Panne – Gent) op elkaar. Maar sinds de invoering van de nieuwe dienstregeling is dit niet meer het geval en gebeurt het vaak dat bij een vertraging op de ene lijn de treinreizigers hun verbinding missen. De NMBS en Infrabel hebben afgesproken om niet of minder lang te wachten op een trein met vertraging", stelt N-VA – gemeenteraadslid Kurt Himpe. "In dergelijke gevallen moet de reiziger een uur wachten, aangezien niet alle treinen op deze lijnen halt houden in het station van Lichtervelde. En net deze omstandigheden zorgen ervoor dat de problematiek in Lichtervelde zeer specifiek is: de treinreiziger heeft geen enkel alternatief."

"Uiteraard heeft deze nieuwe werkwijze een positief gevolg voor de officiële stiptheidscijfers van de NMBS, maar de treinreiziger is er de dupe van. In de statistieken tellen duidelijk de treinen en niet de reizigers", aldus Kurt Himpe. N-VA - Kamerlid Patrick De Groote stelt over de situatie in het station van Lichtervelde eerstdaags vragen aan minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) en vraagt om aanpassingen.

Kurt Himpe - Gemeenteraadslid N-VA

Patrick De Groote - Kamerlid N-VA