Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Exploitant windturbines neemt maatregelen om slagschaduw te verminderen

29 januari 2010

EGPF, de exploitant van de windturbines die in de Kachtemse industriezone opgesteld staan, past de instellingen aan om de slagschaduw te verminderen. Dat besliste de exploitant in samenspraak met de stad Izegem, na evaluatie van de klachten van buurtbewoners.

De nieuwe instellingen zullen ervoor zorgen dat de slagschaduw in de woonzones zal vermeden worden tussen 9u.30 en 10u.30 en in de namiddag tussen 12u.00 en 18u.00. Deze nieuwe instellingen zullen toegepast worden vanaf 3 februari en zorgen ervoor dat de windturbines uitgeschakeld worden als er risico is op slagschaduw. De nieuwe instellingen zijn ook zo gekozen dat de slagschaduw in de industriezone onder de normen blijven.

EGPF vraagt in een brief aan de buurtbewoners om zich kandidaat te stellen om in een logboek te registeren wanneer er nog slagschaduw optreedt. Zo kunnen de instellingen van de slagschaduwmodule na verloop van tijd nog verfijnd en bijgesteld worden.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) is tevreden dat EGPF na de vele klachten de instellingen wijzigt. “Eindelijk geeft de exploitant toe dat er een probleem is. Maar dit neemt niet weg dat deze windturbines op een verkeerde plaats ingeplant zijn en dat een verdere opvolging van deze problematiek noodzakelijk blijft. De slagschaduw is immers maar één deel van de problemen. Buurtbewoners dienden ook al heel wat klachten in over geluidsoverlast. Veel van deze klachten zijn ook vastgesteld door de milieucel van de politiezone RIHO. De geluidsoverlast wordt onder andere veroorzaakt door het type windturbine dat geplaatst werd en zolang de windturbines er blijven staan, zal er dus ook geluidsoverlast zijn”, besluit raadslid Himpe.  

Kurt Himpe - Gemeenteraadslid N-VA