Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Bibliotheek wordt bij ramp noodstadhuis

16 juli 2010

Indien het stadhuis door een crisissituatie niet meer operationeel is, zal de openbare bibliotheek tijdelijk gebruikt worden als noodstadhuis. Dat blijkt uit het antwoord op een vraag van gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA).

“Bij overstromingen of een zware brand kan het zijn dat de centrale administratie moet uitwijken naar een andere locatie. Enkele jaren geleden werd al geopperd dat de bibliotheek de beste noodlocatie is. Maar de stadsdiensten laten nu weten dat door het glasvezelproject, waarbij de meeste diensten onderling verbonden zijn, ook andere locaties als noodstadhuis kunnen gebruikt worden”, aldus raadslid Himpe. “Dan kan gekozen worden voor de meest geschikte locatie, bijvoorbeeld de kantoren van het OCMW. Maar aangezien de back-up van de server in de bibliotheek staat, blijft deze locatie het meest geschikt als noodstadhuis.”

Gemeenteraadslid Kurt Himpe pleit wel voor de opmaak van een intern noodplan, waardoor de continuïteit van de dienstverlening kan verzekerd worden. Zo kunnen afgeschreven computers die nog bruikbaar zijn, tijdelijk opgeslagen worden zodat ze nog kunnen gebruikt worden in noodsituaties. “Heel wat bedrijven met verscheidene vestigingen beschikken over een degelijk bedrijfscontinuïteitsplan om in noodsituaties zo snel mogelijk de dienstverlening opnieuw op te starten. Voor een stadsbestuur kan zo’n plan alvast ook zeer nuttig zijn”, besluit raadslid Himpe.

Kurt Himpe - Gemeenteraadslid N-VA