Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Asverschuiving op grens van Izegem en Ingelmunster blijft onveilig

17 juli 2010

Op de asverschuiving op de grens van Ingelmunster en Izegem werden opnieuw verkeersborden geplaatst, nadat de laatste tijd de voorlopige signalisatie talloze keren overhoop werd gereden. Maar Kurt Windels (De Brug) en Kurt Himpe (N-VA) betreuren dat er nog altijd geen lichtkegels geplaatst zijn.

Bij de heraanleg van de straat werd er op de grens tussen beide gemeenten een asverschuiving aangelegd, waardoor het verkeer dat richting Ingelmunster rijdt, er moet uitwijken en snelheid moet minderen voor een vluchtheuvel.

"De situatie blijft er onduidelijk en we dringen opnieuw aan om lichtkegels te plaatsen. Autobestuurders merken de asverschuiving al te vaak te laat op en dat zorgt voor levensgevaarlijke verkeersbewegingen. Zo rijden veel autobestuurders plots het andere rijvak op", stellen Ingelmunstenaar Kurt Windels van De Brug en Kurt Himpe van de Izegemse N-VA. "Sinds de aanleg van de asverschuiving gebeurden er tal van ongevallen en de reflecterende verkeersborden zijn onvoldoende en niet efficiŽnt. De aannemer zorgde voor de nodige kabels, waardoor het plaatsen van lichtkegels snel kan gebeuren."

Enkele maanden geleden stuurden het gemeentebestuur van Ingelmunster en het stadsbestuur van Izegem een gezamenlijke brief naar het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) waarbij ze aandrongen op een snelle aanpak, maar tot nu toe blijkbaar zonder resultaat.

Kurt Himpe - Gemeenteraadslid N-VA

Kurt Windels - Gemeenteraadslid De Brug