Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Asverschuiving blijft voor problemen zorgen

13 november 2010

De asverschuiving in de Gentse Heerweg, op de grens tussen Izegem en Ingelmunster blijft voor problemen zorgen. De laatste weken werd de verkeerssignalisatie op de asverschuiving opnieuw een aantal keer weggemaaid door autobestuurders.

Izegemnaar Kurt Himpe (N-VA) en Ingelmunsternaar Kurt Windels (De Brug) kaartten de problematiek al een aantal keer aan. "Niets fout met het idee van verkeersremmers, maar de uitwerking is een totale mislukking", stellen beide oppositieleden. De asverschuiving verplicht autobestuurders die uit de richting van Izegem komen, de snelheid te minderen om even uit te wijken naar rechts. "Maar doordat de autobestuurders onvoldoende gewaarschuwd worden van deze snelheidsremmende ingreep, belanden ze al te vaak op de asverschuiving zelf. In normale omstandigheden worden dergelijke asverschuivingen zeer goed aangeduid. Maar hier vertikt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) om snel tot een duurzame oplossing te komen. Alles is voorzien om lichtkegels te plaatsen, maar het is nu al maanden dat er aangedrongen wordt om die lichtkegels te plaatsen", betreuren de beide gemeenteraadsleden. Beide raadsleden en ook buurtbewoners maken zich ook zorgen dat de situatie ook eens tot een zeer ernstig ongeval zal leiden. "Autobestuurders wijken immers vaak uit naar de andere rijstrook of naar het fietspad".

In plaats van vaste verkeersborden werden een tijd geleden zogenaamde kickback-palen geplaatst. Deze reflecterende borden zijn niet vast verankerd, maar de voorbije weken lagen de paaltjes opnieuw een aantal keer kapotgereden in de berm. "Deze kickback-palen zijn dus ook geen oplossing. Er moeten lichtkegels komen die beter aanduiden dat er een asverschuiving is en borden die de autobestuurders erop wijzen dat er een asverschuiving is", stellen Kurt Himpe en Kurt Windels.

Aangezien de aanpassingen door AWV te lang op zich laten wachten, laat N-VA'er Kurt Himpe een parlementaire vraag stellen over dit heikel punt.

Kurt Himpe - Gemeenteraadslid N-VA

Kurt Windels - Gemeenteraadslid De Brug