Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Aantal geregistreerde klachten over slagschaduw Izegemse windturbines daalt sterk

25 april 2009

Sinds begin maart zijn er geen klachten meer geregistreerd over de slagschaduw van de windturbines. Dat blijkt uit het antwoord van het Izegemse stadsbestuur op een schriftelijke vraag van gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA).

Tijdens de gemeenteraadszitting van 19 januari 2009 werd de problematiek van slagschaduw door de windturbines in Kachtem besproken. Vooral de bewoners uit de Kachtemsestraat, de Strijdersstraat, de Hildersstraat en de Mandelmeersenstraat hebben er last van. Op maandag 29 december 2008 was er bij het opstarten van de windturbines ook een incident. Toen vielen er ijsblokken op de parking van de firma Haeck.

Himpe stelde tijdens die raadszitting voor om een onderzoek te voeren en een rapport op te stellen. "Uit het antwoord op een opvolgingsvraag blijkt dat door de milieudienst in de periode van 21 januari tot 18 februari een nauwkeurige registratie van alle klachten over de windturbines werd bijgehouden. In die periode werden 17 klachten geregistreerd, na die periode werden er geen klachten meer ontvangen", aldus raadslid Himpe.

Het stadsbestuur maakte een overzichtsdossier op en stuurde dit naar de milieu-inspectie en naar Electrabel Green Partnership Flanders (EGPF), de exploitant van de windturbines.

Er moet bij de evaluatie uiteraard rekening gehouden worden met het feit dat de windturbine op de terreinen van Olivier Construct NV sinds eind december op non-actief gezet werd. De windturbine was immers defect na de noodstop die uitgevoerd werd bij het incident met de ijsblokken. Sinds enkele weken is de windturbine hersteld en EGPF voerde ook een aantal aanpassingswerken uit. Het is positief dat er geen klachten meer geregistreerd worden, maar het blijft de vraag of het een correct beeld geeft van de situatie.

Het stadsbestuur stelt dat de volgende risicoperiode voor slagschaduw zich tijdens de maanden oktober en november situeert. Gemeenteraadslid Kurt Himpe vraagt het stadsbestuur alvast om dan opnieuw een nauwkeurige registratie van de klachten bij te houden.

Kurt Himpe - Gemeenteraadslid N-VA