Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Reglement op plaatsen van schotelantennes schiet doel voorbij

31 oktober 2007

Sinds de invoering van de stedenbouwkundige verordening voor het plaatsen van schotelantennes in 2005 werd in Izegem maar één aanvraag ingediend en goedgekeurd. Volgens gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) bewijst dit dat de administratieve rompslomp te groot is en dat de controle op het plaatsen van de schotelantennes mank loopt.

Tijdens de gemeenteraadszitting van 10 oktober 2005 werd een reglement goedgekeurd zodat het straatbeeld niet zou ontsierd worden door willekeurig geplaatste schotelantennes. Volgens raadslid Himpe liep het onmiddellijk fout met de opvolging van het reglement: "Toen het reglement ingevoerd werd, was er geen overzicht van het aantal bestaande schotelantennes in Izegem. Er kan dus geen controle uitgevoerd worden of er sinds oktober 2005 installaties werden bijgeplaatst. Ik plaats zeker vraagtekens bij het feit dat er maar één schotelantenne in Izegem zou geplaatst zijn in de loop van twee jaar", stelt Kurt Himpe.

"Voor heel wat mensen is de administratieve rompslomp voor het plaatsen van een schotelantenne te groot geworden en daardoor aarzelt men om een aanvraag in te dienen. Voeg daar de gebrekkige controle bij en de verordening schiet haar doel voorbij", stelt gemeenteraadslid Himpe. Hij vindt dat de Izegemse verordening door de administratieve last een beperking inhoudt en dus in strijd is met een mededeling van de Europese Commissie over het gebruik van schotelantennes.

Gebrekkige communicatie

Ook met de bekendmaking van de verordening liep het fout. "Een jaar na de invoering van de verordening stelde ik een schriftelijke vraag over de wijze van bekendmaking. Het antwoord luidde dat er een publicatie was in het Staatsblad van 13 februari 2006. Na mijn schriftelijke vraag werd de verordening in de Stadsperiodiek van januari 2007 toegelicht. Rijkelijk laat", besluit Himpe.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe vraagt het Izegemse stadsbestuur om de invoering van de verordening grondig te evalueren.

Kurt Himpe

Gemeenteraadslid N-VA