Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Oude mouterij Carpentier: burgemeester weet niet wat ze wil

18 maart 2007

Begin 2007 verklaarde de Izegemse burgemeester dat ze de oude mouterij van de vroegere brouwerij Carpentier liever kwijt dan rijk was. Gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) stelt zich vragen bij deze uitspraken, zeker nadat blijkt dat het Izegemse stadsbestuur eerder een gunstig advies gaf voor de bescherming van de oude mouterij, gelegen op de hoek van de Gentsestraat en de Papestraat.

Na de verklaring van de Izegemse burgemeester liet raadslid Himpe een parlementaire vraag stellen over de bestemming van de oude mouterij. "En het antwoord van Vlaams minister Dirk Van Mechelen laat weinig aan de twijfel over: er is een hemelsbreed verschil tussen woord en daad van de burgemeester", volgens Kurt Himpe. "Zo verklaarde de burgemeester dat Monumentenwacht meermaals bij het Izegemse stadsbestuur aangedrongen had om de mouterij aan te kopen. Maar de bevoegde minister is zeer formeel in zijn antwoord: Monumentenwacht zet geen derden aan tot het aankopen van monumenten".

Raadslid Himpe plaatst ook vraagtekens bij de uitspraak van de burgemeester dat "de sloop van het grote gebouw de beste oplossing is". Uit het antwoord van Vlaams minister Van Mechelen blijkt immers dat het Izegemse stadsbestuur op 3 december 2002 een gunstig advies gaf voor de bescherming van de oude mouterij.

De oude mouterij van de vroegere Izegemse brouwerij Carpentier krijgt binnenkort een nieuwe bestemming. NV Immo-Lys uit Lendelede kocht het pand en zal er een winkel en appartementen in onder brengen. Een goede zaak volgens Himpe, die voorstander is van het particulier initiatief om daadwerkelijk iets met de oude mouterij aan te vangen.

Kurt Himpe

Gemeenteraadslid N-VA