Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA wil duidelijke randvoorwaarden voor winkelcomplex

5 november 2007

Nadat er al enkele infovergaderingen over de komst van het winkelcomplex op de site Aurora plaatsvonden, werd het stadsbestuur ook tijdens de gemeenteraad van 5 november over het dossier geïnterpelleerd.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe stelde dat de N-VA zeer duidelijke randvoorwaarden wil voor het winkelcomplex. In de bouwvergunning moet er een opschortende voorwaarde ingeschreven worden waardoor het winkelcomplex pas kan openen nadat de nodige weginfrastructuur aangelegd is. De schepen van Ruimtelijke Ordening meldde tijdens een infovergadering voor de buurtbewoners dat die mogelijkheid bestaat en de N-VA wil dat het stadsbestuur daar ook effectief gebruik van maakt.

De N-VA wil ook dat het Izegemse handelscentrum helemaal klaar is vóór de komst van het winkelcomplex. Door het inschrijven van de opschortende voorwaarde in verband met de weginfrastructuur heeft het stadsbestuur de kans om bijkomende initiatieven uit te werken voor de promotie van het Izegemse handelscentrum.

“Zeer belangrijk is het antwoord op de vraag wanneer de Grote Markt heraangelegd wordt en wanneer Aquafin werken uitvoert in de buurt van de Grote Markt. Als deze werken starten nadat het winkelcomplex opent, dan krijgt het Izegemse handelscentrum geen kans om te concurreren met het nieuwe winkelcomplex aan de Krekelmotestraat en zullen mogelijke klanten lange tijd niet kunnen afzakken naar het centrum van Izegem”, aldus raadslid Kurt Himpe.

Kurt Himpe

Gemeenteraadslid N-VA