Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA vraagt voorlopige maatregelen aan op- en afritten E403

20 november 2007

Gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) vraagt voorlopige maatregelen aan de op- en afritten van de E403 ter hoogte van de kanaalweg tussen Izegem en Roeselare. Vlaams parlementslid Jan Loones kaart de problematiek bij Vlaams minister Hilde Crevits aan.

Aan de op- en afritten van en naar de E403 ter hoogte van de N382 op de grens van Roeselare en Izegem is er al lange tijd een probleem met de verkeersafwikkeling. Tijdens de spitsuren ontstaan er files om de N382 op te rijden, zowel voor het verkeer dat van Brugge komt, als voor het verkeer dat van de richting Kortrijk komt.

Op de op- en afritten zijn er geen verkeerslichten en dit leidt tot files met wachttijden tot een half uur waarbij de wagens tot op de E403 staan aan te schuiven. Bij het oprijden van de N382 ontstaan er ook zeer gevaarlijke situaties.

Vlaams parlementslid Jan Loones stelde eerder al een schriftelijke vraag over deze problematiek. De bevoegde minister antwoordde toen dat voor de optimale en veilige afwikkeling van het doorgaande verkeer op de N382, de op- en afritten van de E403 en de kaaifunctie geopteerd zal worden voor een voorrangskruispunt met driekleurige lichtsignalisatie. De bevoegde minister antwoordde toen ook dat de uitvoering van de aanpassingswerken slechts kan aangevat worden na de aanleg van een nieuw bedrijventerrein op het grondgebied Roeselare.

Omdat deze werken op zich laten wachten, vragen de N-VA – politici Kurt Himpe en Jan Loones om maatregelen te nemen en voorlopige verkeerslichten te plaatsen op deze kruispunten.

Kurt Himpe - Gemeenteraadslid N-VA

Jan Loones - Vlaams parlementslid N-VA