Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA kritisch over ruimtelijk uitvoeringsplan "Paters Capucijnen"

27 augustus 2007

Om de groene long bij het klooster van de Paters Capucijnen in het centrum van Izegem te vrijwaren bij de uitbreiding van ’t Pandje en de bouw van serviceflats en een appartementsgebouw stelt het Izegemse stadsbestuur voor om een ruimtelijk uitvoeringsplan op te maken. Gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) formuleerde tijdens de zitting van 27 augustus kritiek op deze plannen.

De vzw ’t Pandje wil het rust- en verzorgingstehuis uitbreiden en Senior Invest heeft plannen om een gebouw met 105 serviceflats en een gebouw met 51 appartementen op te richten. "De N-VA heeft begrip voor de wens van het Izegemse stadsbestuur om de groene long in het Izegemse stadscentrum te behouden, te vrijwaren en te bestendigen. Maar een ruimtelijk uitvoeringsplan opmaken voor zo’n klein plangebied is geen goede keuze", stelt gemeenteraadslid Kurt Himpe.

Gemeentelijke ruimtelijke planning gaat in de eerste plaats over grotere gehelen en dient niet voor projectzones. De N-VA stelde tijdens de gemeenteraadszitting dat het stadsbestuur via de bouwvergunning voorwaarden kan opleggen. Intussen kan een ruimtelijk plan opgemaakt worden voor een grotere zone en kan het project "Paters Capucijnen" daarin geďntegreerd worden als projectzone.

Kurt Himpe

Gemeenteraadslid N-VA