Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Noodplanambtenaar voor RIHO-politiezone

12 augustus 2007

Op initiatief van de stad Izegem is er een noodplanambtenaar voor de RIHO-politiezone aangeworven. Dat vernam gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) na een schriftelijke vraag aan het Izegemse stadsbestuur.

Tijdens de gemeenteraadszitting van 2 april 2007 stelde gemeenteraadslid Himpe al vragen over het gemeentelijk noodplan en de aanstelling van een noodplanambtenaar. Het Koninklijk Besluit van 16 februari 2006 betreffende de nood- en interventieplannen bepaalt dat elke gemeente een ambtenaar moet hebben die verantwoordelijk is voor de noodplanning. Deze ambtenaar staat de burgemeester bij in het coördinatiecomité en in de veiligheidscel die onder meer belast is met het opstellen en actualiseren van het noodplan, het organiseren van oefeningen en het evalueren van noodsituaties.

De RIHO-politiezone heeft nu een contractueel ambtenaar aangeworven. De ambtenaar zal werken voor Izegem, Roeselare en Hooglede en de loonkost zal naar evenredigheid van de bijdrage die elke gemeente levert aan de politiezone verdeeld worden.

Kurt Himpe

Gemeenteraadslid N-VA