Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Nog altijd geen voorverkooppunt De Lijn in Emelgem

3 juli 2007

Gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) kaartte tijdens de gemeenteraadszitting van 2 juli het gebrek aan een voorverkooppunt van De Lijn in Emelgem aan. Sinds 1 maart 2006 werkt De Lijn met een systeem van voorverkooppunten waardoor reizigers vooraf een ticket kunnen kopen dat in bepaalde gevallen tot 20 % goedkoper is dan de aankoop van een ticket op de bus.

“Maar een jaar na de invoering van het systeem is de geografische spreiding van de voorverkooppunten in Izegem verre van ideaal. In Izegem zijn er ondertussen negen voorverkooppunten, op de Bosmolens twee en in Kachtem is er één voorverkooppunt. In Emelgem nog altijd geen”, stelde raadslid Himpe.

Hij riep het Izegemse stadsbestuur op om de handelaars die in aanmerking komen om als voorverkooppunt te fungeren, zoals bijvoorbeeld de uitbaters van krantenwinkels, te contacteren en aan te moedigen in het systeem in te stappen.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe liet eerder al een parlementaire vraag stellen over de voorverkooppunten. Uit het antwoord van de minister bleek dat in meer dan 350 deelgemeenten geen voorverkooppunt voor handen is. “De Lijn moet dringend de dienstverlening in de deelgemeenten uitbouwen, zodat de inwoners ook daar gemakkelijker een goedkoper kaartje kunnen aanschaffen”, stelde Kurt Himpe.

Kurt Himpe

Gemeenteraadslid N-VA