Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Nieuwe verkavelingen in Emelgem: wat met de verkeersafwikkeling?

5 maart 2007

Tijdens de zitting van 5 maart behandelde de gemeenteraad de dossiers van de nieuwe verkavelingen die in Emelgem zullen aangelegd worden ter hoogte van de Haaipanderstraat en de Nachtegaalstraat. Gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) vroeg aandacht voor de verkeersproblematiek in die buurt.

“Tijdens de infovergadering voor de buurtbewoners waren er heel wat kritische vragen over de waterproblematiek in de buurt van de Gistelbeek. Heel wat bewoners vragen zich af of er overstromingsgevaar zal zijn en of de waterproblemen zich zullen verplaatsen. Maar een vraag die nauwelijks opduikt, is de verkeersproblematiek in de buurt”, stelde het raadslid.

In een eerste fase worden er 30 bijkomende woningen gebouwd ter hoogte van de Haaipanderstraat en 32 bijkomende woningen ter hoogte van de Nachtegaalstraat. Maar er zijn nog uitbreidingsmogelijkheden.

“Gemachtigde opzichters zijn levende verkeerslichten”

Raadslid Kurt Himpe uitte zijn bezorgdheid over het bijkomende verkeer dat de nieuwe verkavelingen met zich mee zullen brengen. Het kruispunt Baronstraat – Haaipanderstraat is niet ideaal om de bijkomende toevloed aan verkeer op te vangen. Daarom vraagt het raadslid een mobiliteitsstudie voor de regio.

“Op dit ogenblik staan er aan het kruispunt Baronstraat – Haaipanderstraat gemachtigde opzichters om het fietsverkeer in goede banen te leiden. Ze verdienen een pluim, want ze fungeren als levende verkeerslichten op een uiterst gevaarlijke plaats”, aldus Himpe.

Kurt Himpe

Gemeenteraadslid N-VA