Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Drie OCMW-zetels zijn en blijven van de N-VA

11 januari 2007

Tijdens de installatievergadering van de Izegemse gemeenteraad werden drie OCMW-mandatarissen voor de N-VA verkozen. Groen! die een zetel beloofd was door de SP.a, viel uit de boot en nu beweert SP.a in een open brief dat de N-VA die zetel “afpakte” en vraagt de N-VA die zetel af te staan.

De N-VA pakte helemaal geen zetel af! De SP.a verloor die zetel in het OCMW echter omdat haar meerderheidspartner CD&V haar reststemmen liever aan de VLD gaf dan aan de SP.a, om op die manier zeker te zijn van een zitje in het Vast Bureau, het dagelijks bestuur van het OCMW.

Na de stemming bleek duidelijk dat de N-VA voldoende eigen stemmen had om drie OCMW-zetels te behalen. Waarom zou de N-VA dan een zetel afstaan aan een meerderheidspartij?

Het is duidelijk dat “een” partij stemmen gaf en dat “een” partij in een persnota beweert ons stemmen gegeven te hebben. Dit zijn zeggende woorden, want men vergeet blijkbaar dat het een geheime stemming was! Maar indien de persnota juist is: is het niet het recht van een oppositiepartij om haar reststemmen aan een andere oppositiepartij te geven?

De reactie van de SP.a is echter heel vreemd, nu het intussen een publiek geheim is dat een SP.a – schepen via een tussenpersoon contact zocht met het Vlaams Belang, precies om de reststemmen van deze oppositiepartij voor eigen belang in te palmen. 

Zal de SP.a haar schepen nu vragen om de eer aan zichzelf te houden en ontslag te nemen? Of beschuldigt ze liever een ander?

Namens het Izegemse N-VA - bestuur