Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Draadloos internet in Izegemse bibliotheek

22 oktober 2007

Sinds maandag 22 oktober 2007 is de internetdienstverlening in de Izegemse bibliotheek uitgebreid met een gratis draadloze verbinding. Gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) stelde het installeren van een zogenaamde hotspot vorig jaar voor en de technische aanpassingen zijn nu effectief uitgevoerd.

Tijdens de gemeenteraadszitting van november 2006 lanceerde gemeenteraadslid Kurt Himpe het idee om ook in Izegem draadloos internet te promoten. Hij vroeg het Izegemse stadsbestuur om de mogelijkheden en de kostprijs van de zogenaamde “hot spots” te onderzoeken voor toepassing in de bibliotheek. Dit biedt volgens het raadslid heel wat mogelijkheden: wie naar de bibliotheek gaat om opzoekingswerk te doen, kan een draagbare pc meebrengen en zo ook beschikken over een internetverbinding om informatie op te zoeken.

"De bibliotheekgebruiker had tot nu toe de mogelijkheid om met de vaste computers in de leeszaal gratis opzoekingswerk te verrichten. Maar het gebruik van een eigen draagbare pc biedt uiteraard nog veel meer mogelijkheden, zeker voor de studenten", stelt raadslid Himpe. "Ook in de vergaderzalen van de bibliotheek (de Plantynzaal en de Erasmuszaal) is draadloos surfen op het internet nu mogelijk, wat dan weer een meerwaarde biedt aan de vergaderinfrastructuur van de stedelijke openbare bibliotheek. De bibliotheek wordt nu het kenniscentrum bij uitstek", besluit Kurt Himpe.

Kurt Himpe

Gemeenteraadslid N-VA