Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Voorstel om wetenschappelijke studie over Izegem te bevorderen

22 maart 2006

Gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) stelt tijdens de gemeenteraad van eind maart voor om jaarlijks of tweejaarlijks een thesis die handelt over Izegem te laten publiceren door de stad Izegem. 

“Elk jaar studeren honderden jongeren af aan hogescholen en universiteiten. In vele gevallen verdwijnt het resultaat van hun onderzoek en wetenschappelijke studie in de vorm van een thesis onder het stof en wordt nooit daadwerkelijk iets gedaan met de interessante informatie”, stelt raadslid Kurt Himpe.

Met het initiatief wil het raadslid studenten aanmoedigen om een Izegems thema te kiezen voor een thesis. Zo wordt de wetenschappelijke studie over onze stad gestimuleerd. “Alleen al op het vlak van geschiedenis zijn er tal van thema’s die verder kunnen uitgespit worden”, meent Kurt Himpe.

Het idee is niet nieuw. “De stad Roeselare publiceert al ongeveer tien jaar jaarlijks een thesis die handelt over een Roeselaars onderwerp. De stad Roeselare voorziet elk jaar ongeveer 6000 euro voor een publicatie. Thesissen die een tijd geleden gemaakt werden, komen er ook in aanmerking voor publicatie. Zo werd op 3 maart de publicatie van een thesis uit 1980 voorgesteld in het stadhuis van Roeselare”, stelt Kurt Himpe, die ook aanwezig was op die voorstelling.

Kurt Himpe

Gemeenteraadslid N-VA