Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Opnieuw zwaar ongeval in Emelgem: N-VA vraagt maatregelen

31 december 2006

Op zaterdag 30 december gebeurde er omstreeks 22u.30 aan het kruispunt van de Baronstraat en de Ingelmunstersestraat opnieuw een zwaar ongeval. Een autobestuurder raakte twee geparkeerde wagens en knalde tegen de voorgevel van een woning. Gelukkig vielen er geen gewonden, maar de schade aan de woning en aan de wagens was aanzienlijk. De brandweer werkte tot middernacht om alles op te ruimen.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) plaatst de verkeersonveiligheid van de Baronstraat op de agenda van de eerstvolgende commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit. De laatste vijf jaar waren er in de Baronstraat meer dan 30 ongevallen met in totaal 2 doden en 17 lichtgewonden. Tijdens de voorbije twee maanden alleen al waren er op het kruispunt van de Baronstraat en de Ingelmunstersestraat een drietal ongevallen.

Uit de snelheidscontroles van de politie die onlangs werden uitgevoerd bleek dat er snelheden tot 120 km/u worden opgemeten. “Overdreven snelheid is wellicht de oorzaak van veel problemen, maar er zijn zeker ook infrastructurele ingrepen nodig”, stelt raadslid Himpe. “De Baronstraat is op veel plaatsen zeer breed en dat nodigt uit om sneller te rijden.”

Gevaarlijke kruispunten

Gemeenteraadslid Kurt Himpe vraagt om een plan op te stellen voor de verkeersafwikkeling van de verkavelingen die ten noorden van de Baronstraat zullen uitgebouwd worden. “In de Haaipanderstraat komen er twee nieuwe verkavelingen, die voor bijkomende verkeersproblemen zullen zorgen op het kruispunt van de Baronstraat en de  Ingelmunstersestraat”. In de gemeenteraad vroeg hij er al aandacht voor.

Ook het kruispunt van de Baronstraat en de Reperstraat heeft een kwalijke reputatie. Bij de aanleg van een rotonde aan de Vijfwegen stelt de N-VA voor om verkeerslichten te plaatsen ter hoogte van het kruispunt Baronstraat-Reperstraat.

Kurt Himpe

Gemeenteraadslid