Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA roept op om reeks belastingen af te schaffen

4 december 2006

Tijdens de gemeenteraadszitting van 4 december riep gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) op om een reeks belastingen af te schaffen. Het handelt onder meer om belastingen die in twee jaar tijd geen euro opbrachten en die het initiatief van lokale ondernemers belemmeren.

De belasting op het parkeren van reclamevoertuigen en de belasting op het parkeren in de bebouwde kom van vrachtwagens van meer dan 7,5 ton brachten de voorbije twee jaar geen euro op. Dat bleek uit een schriftelijke vraag die raadslid Himpe aan de bevoegde stadsdiensten stelde. “Belastingen die enkel dienen als stok achter de deur hebben geen nut als er niet effectief gecontroleerd wordt”, volgens het raadslid.

Ook de belasting op de verspreiding van reclamedrukwerk roept vraagtekens bij de N-VA op. Elk jaar zijn er heel wat klachten over deze belasting, vooral omdat het controlesysteem niet waterdicht is. Volgens de N-VA is deze belasting ook een rem op het initiatief van de lokale ondernemers en vermindert de afvalberg er niet door.

“Investeringen in parkeerplaatsen niet belasten”

Gemeenteraadslid Kurt Himpe uitte ook kritiek op de belasting op de economische entiteiten. Bedrijven die investeren in parkeerplaatsen worden belast, maar deze investeringen bieden een kans om de overlast van wagens en vrachtwagens in de omgeving van bedrijven te verminderen. Dat is niet onbelangrijk in een sterk geïndustrialiseerde stad als Izegem. “Het is in Izegem belastingtechnisch goedkoper om gras te zaaien op de niet-bebouwde bedrijfsgronden dan te investeren in noodzakelijke parkeerplaatsen”, besloot raadslid Himpe.

Kurt Himpe

Gemeenteraadslid N-VA, ondervoorzitter commissie voor Financiën