Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Kosten voor nieuwe loods swingen de pan uit

9 mei 2006

Tijdens de gemeenteraadszitting van 8 mei 2006 vroeg het Izegemse stadsbestuur de goedkeuring voor een eerste begrotingswijziging voor het dienstjaar 2006. Gemeenteraadslid en ondervoorzitter van de commissie voor Financiën Kurt Himpe (N-VA) stelde namens zijn fractie vragen bij de kosten voor de omgevingswerken aan de nieuwe loods, de misgelopen subsidies voor een totaal van 40.000 euro en het voornemen om een reportage te maken over het sportcentrum.

De N-VA plaatste grote vraagtekens bij de stijgende kosten voor de omgevingswerken aan de nieuwe loods voor de technische diensten. Oorspronkelijk werden deze kosten op 300.000 euro begroot, maar nu komt er 240.000 euro bij. Volgens Kurt Himpe wordt de gemeenteraad zand in de ogen gestrooid. Tijdens de begrotingsgemeenteraad werd een goedkopere versie voorgesteld, in de begrotingswijziging komt men dan met een duurder alternatief voor de dag. De loods zelf kost al meer dan 700.000 euro, waardoor het hele project stilaan duur begint te worden. Té duur volgens de N-VA.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe verwees in zijn tussenkomst ook naar de plannen voor De Krekel die door het stadsbestuur onlangs voorgesteld werden. In de komende vijf jaar zal daar 8,5 miljoen euro geïnvesteerd worden. “Maar als men hetzelfde principe hanteert om eerst het goedkopere alternatief voor te stellen en dan later een duurdere versie uitvoert, dan zullen de financiële gevolgen zeer groot zijn”, luidde het.

Verkiezingscampagne op kosten van de Izegemnaar

In de begrotingswijziging wordt ook een bedrag voorzien voor een reportage die op WTV zal uitgezonden worden. In die reportage zal het recreatiegebied De Krekel voorgesteld worden. Gemeenteraadslid Kurt Himpe waarschuwde het stadsbestuur: “Objectieve informatie aanbieden aan de bevolking via de stadsperiodiek is een goede zaak, politieke initiatieven voorstellen op de regionale televisiezender komt in de buurt van een verkiezingscampagne op kosten van de Izegemnaar”.

Kurt Himpe

Gemeenteraadslid N-VA, ondervoorzitter commissie voor Financiën