Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Carpoolparking E403 wordt verder uitgebouwd

13 december 2006

De carpoolparking aan de op- en afritten van de E403 ter hoogte van het kanaal Roeselare-Leie wordt als een volwaardige carpoolparking uitgebouwd. Dat vernam gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) van Vlaams minister Kris Peeters.

Hoewel de carpoolparking intensief wordt gebruikt, ontbreekt volgens raadslid Himpe op dit ogenblik de noodzakelijke randaccommodatie. Zo zijn er geen voorbehouden parkeerplaatsen voor mindervaliden, geen openbare vuilnisbakken… In de omgeving van de op- en afritten van de E403 is er ook geen signalisatie die de automobilisten er op wijst dat er een carpoolparking is.

Minister Peeters antwoordde op de schriftelijke vraag van N-VA – parlementslid Jan Loones dat er tegen het einde van 2006 een fietsparkeervoorziening, signalisatie naar de carpoolparking en vuilnisbakken zullen geplaatst worden. Er komt ook een parkeerplaats voor mindervaliden en bijkomende verlichting die de veiligheid moet verbeteren.

De N-VA vroeg aan Vlaams minister Van Brempt om de carpoolparking op te nemen in het overzicht van www.carpool.be. Dit zal gebeuren na de uitvoering van de accommodatiewerken. De informatie en communicatie over de carpoolparking gebeurt door het departement Mobiliteit en Openbare Werken.

Kurt Himpe

Gemeenteraadslid