Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Carpoolparking E 403 krijgt permanent karakter

5 oktober 2006

De huidige carpoolparking aan de op- en afritten van de E403 ter hoogte van het kanaal Roeselare – Leie krijgt een permanent karakter. Dat blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag die gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) liet stellen aan Vlaams minister Kris Peeters.

Nadat de carpoolparking eind 2004 om veiligheidsredenen werd afgesloten, voerde de Administratie Wegen en Verkeer (AWV) werken uit zodat er enkel nog personenwagens en kleine bestelwagens konden geparkeerd worden. Minister Kris Peeters deelde toen mee dat AWV op korte termijn zou uitkijken naar een geschikte locatie in de omgeving voor de aanleg van een nieuwe carpoolparking.

Uit het antwoord op een nieuwe parlementaire vraag blijkt nu dat met de heraanleg in 2005 de meest economische oplossing gevonden werd. Er kon verder gebouwd worden op een bestaande steenslagverharding. Aangezien door het beheercentrum van de kunstwerken een afwijking werd toegestaan in verband met het parkeren onder de brug, werd tijdens de heraanleg van de parking dan ook beslist om die uit te breiden en dit als een definitieve carpoolparking verder uit te werken. “Verdere stappen voor de aanleg van een andere carpoolparking op een andere locatie deden dan ook niet meer ter zake”, volgens minister Peeters.

Geen statistieken ter beschikking

Gemeenteraadslid Kurt Himpe liet ook navragen of er telgegevens ter beschikking zijn over het gebruik van de carpoolparking op de grens van Izegem en Roeselare, maar er worden geen gegevens bijgehouden over de carpoolparking aan de E403.

Kurt Himpe

Gemeenteraadslid N-VA