Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Kasteel Blauwhuis krijgt Vlaamse subsidies om interieur te restaureren

www.hln.be

12 januari 2021

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) maakt 271.555,77 euro vrij voor de restauratie van kasteel Blauwhuis in Izegem. Het geld dient om het interieur van het historisch gebouw te restaureren. 

De restauratiewerken zijn noodzakelijk voor de instandhouding van het kasteel. Nadat in een vorig restauratiedossier de gevels en daken van het kasteel en koetshuis werden aangepakt, is het nu de beurt aan het interieur. Het kasteel is eigendom van projectontwikkelaar Urbes, dat het in de toekomst deels als kantoorruimte wil gebruiken. Het koetshuis wordt herbestemd tot restaurant en in de kapel komt er een cocktailbar.  “Wat me erg blij maakt, is dat de eigenaar samen met de stad ervoor zorgt dat het groendomein voor iedereen toegankelijk is. Erfgoed om van te genieten”, reageert minister Diependaele. Het park van 11 hectare werd in 1981 samen met het kasteel beschermd als monument en stadszicht.

Toonaangevend

“Dat de restauratie van het iconische kasteel Blauwhuis in een eindfase gaat en er naast de eerdere 750.000 euro subsidie een bijkomende financiële ondersteuning komt, is heuglijk nieuws”, zegt schepen van Erfgoed Kurt Himpe (N-VA). “Het kasteel Blauwhuis is een toonaangevend erfgoedgebouw waar heel wat Izegemnaars een band mee hebben. Het kasteel zal niet alleen opnieuw schitteren, maar ook een mooie invulling krijgen en zo is de toekomst van het kasteel verzekerd.”

(Valentijn Dumoulein)