Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Wandelen langs woorden en beelden

De Zondag 

4 oktober 2020

Aan museum Eperon d’Or in de Prins Albertlaan start straks om 15 uur een wandeling langs Izegemse woorden en beelden. Ze maakt deel uit van de Kennismaekerij, de gloednieuwe naam van het Boekenfeest.

De befaamde boekenbeurs in de herfst in zaal ISO vindt al een tijdlang niet meer plaats. In de plaats kwam het Boekenfeest dat activiteiten in dezelfde trend voorzag, maar veel ruimer dan zaal ISO. En nu is er de Kennismaekerij…

“Daarmee willen we de mensen kennis laten maken met tal van onderwerpen”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe. “Zo zetten we een stap dichter bij de bibliotheek 3.0. Een belevingsbibliotheek die over de muur kijkt, samen met tal van partners, om mensen samen te brengen.”

Grote namen

“We strikten voor deze eerste editie heel wat grote namen”, vult bibliothecaris Nicolas Cappelle aan. Gezondheidscoach Sonja Kimpen en actrice Leen Dendievel kwamen al aan de bod. Ann Ceurvels, oud-wielrenner en ploegleider Rudy Pevenage en dokter Albert Clarysse zijn sprekers die de komende dagen op de agenda staan. “We strikten ook professor Nico Callewaert voor een gespreksavond over een vaccin tegen COVID-19. In het programma is er ook een familievoorstelling Rupsje Nooitgenoeg en een voordracht over medische clichés”, besluit Nicolas Cappelle.

Vier locaties

Vandaag staat dus de wandeling langs Izegemse woorden en beelden op het menu. De tocht gaat over Izegemse straten en pleinen en op een viertal locaties wordt halt gehouden. Daar worden de deelnemers persoonlijk begroet door Izegemse auteurs. Zij presenteren hun werk en lezen een fragment voor. Als extraatje geeft de gids meer uitleg over de standbeelden die op de route liggen. De wandeling start om 15 uur aan museum Eperon d’Or, Prins Albertlaan 5, Izegem. Deelnemen kost 2,5 euro.

(Frank Meurisse)