Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Tweede bezoekdag aangekondigd na stormloop voor fotoshoot in klooster de Pélichy

www.hln.be

10 juli 2020

De fotoshoot voor beroeps- en amateurfotografen in het Izegemse klooster de Pélichy zorgt voor een ongeziene stormloop. Om de toevloed van vragen te kunnen opvangen, wordt niet alleen op zondag 13 september een fotoshoot georganiseerd, maar ook op zondag 20 september.

“Op vrijdag 10 juli werd het online systeem voor de registratie opengesteld en in één uur waren de tachtig plaatsen volzet”, zegt erfgoedschepen Kurt Himpe (N-VA). “Heel wat Izegemnaars registreerden zich al, maar we kregen ook aanvragen uit Nederland en zelfs uit Berlijn om de Gouden en Zilveren kapel, het art deco salon, de kloostergangen en de slaap- en eetvertrekken op de gevoelige plaat te leggen”, verduidelijkt de schepen. “Het museum Eperon d’Or wordt letterlijk overspoeld met vragen.”

Praktisch

Voor de tweede fotoshootdag kan vanaf 15 juli om 9 uur geregistreerd worden. “We laten op 20 september tussen 10 en 18 uur opnieuw elk uur tien fotografen toe in het gebouw.” Op zondag 13 september kunnen ook niet-fotografen bepaalde delen van het klooster bezoeken. “De gratis rondleidingen met gids in de schoolgebouwen en delen van het klooster starten op een aantal vastgestelde uren en hiervoor kan ingeschreven worden via de website van Eperon d’Or vanaf 16 juli. Er zijn die dag ook gidsbeurten met boeiende verhalen in de gebouwen van het toenmalige Sint-Jozefscollege en de Vakschool.” 

Meer info op www.eperondor.be.

(Valentijn Dumoulein)