Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Ook Izegemse partnersteden hebben het moeilijk door corona

Het Nieuwsblad

22 april 2020

Ook in de vijf partnersteden van Izegem is het leven zo goed als helemaal stilgevallen. “Sommige zijn zwaar getroffen door het coronavirus”, zegt schepen van Internationale samenwerking Kurt Himpe (N-VA).

Izegem heeft een intense samenwerking met zijn partnersteden. Naast Hotton in eigen land zijn dat Bad Zwischenahn en Hilders in Duitsland, het Franse Bailleul en Zlin in Tsjechië. Onder meer door senioren, kunstenaars en leerlingen vinden er geregeld uitwisselingen plaats. “In grote lijnen zijn de maatregelen die daar door de overheid opgelegd worden, dezelfde als in ons land. Heel wat winkels die gesloten zijn, quarantainemaatregelen, alleen essentiële verplaatsingen die mogen”, somt schepen Kurt Himpe op. “Het aantal besmettingen en dodelijke slachtoffers is er momenteel wel beperkt.”

Vooral Bad Zwischenahn en Hotton zijn zwaar getroffen door de maatregelen doordat het toeristische trekpleisters zijn en dus vooral van toeristen afhankelijk zijn. Alle grote activiteiten in de komende maanden zijn geannuleerd. “Zo vindt voor de eerste keer de Bad Zwischenahner Woche, een feestweek in augustus waarop duizenden mensen afkomen, niet plaats. In Hotton is dan weer de jaarlijkse herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog geschrapt”, vernam de schepen. “Traditioneel is daar ook een Izegemse officiële vertegenwoordiging aanwezig, want het partnerschap met Hotton kwam er na de Tweede Wereldoorlog doordat Izegem het zwaar getroffen Hotton financieel en materieel ondersteunde.”

Ook andere activiteiten met de partnersteden zijn geannuleerd of verschoven naar een later tijdstip. De tweejaarlijkse uitstap van de seniorenraad die begin mei zou plaatsvinden, zal volgend jaar georganiseerd worden. Voor andere activiteiten zoals uitwisselingstentoonstellingen is het afwachten.

(Frank Meurisse)