Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Nieuwe opleidingen én website bij academie Art'Iz

Krant van West-Vlaanderen

5 juni 2020

Directeur Wim Belaen van kunstacademie Art’Iz is helemaal klaar om samen met zijn team het schooljaar in schoonheid af te sluiten en is ook volop in de weer met het nieuwe schooljaar. Daar horen verschillende nieuwe opleidingen én een vernieuwde website bij.

Wim Belaen mag zich al een aantal jaar directeur van kunstacademie Art’Iz noemen. Daar is hij nog steeds heel trots op. “De afgelopen jaren is onze academie sterk veranderd en gegroeid. We mochten heel wat meer leerlingen verwelkomen en dat deden we natuurlijk met veel plezier”, vertelt Wim. “Ik heb de voorbije maanden enorm kunnen rekenen op het geweldige team van Art’Iz. De coronaperiode is voor niemand gemakkelijk, maar we hebben ons leren aanpassen en alternatieve lessen en opdrachten voorzien. Dat is fijn, ik ben blij dat we onze leerlingen zo creatief konden blijven uitdagen in deze periode.”

Op woensdag 3 juni zette Art’Iz opnieuw de deuren open voor nieuwe leerlingen. “We sluiten ons schooljaar bijna af en dus denken wij al aan het nieuwe schooljaar na de vakantie. Vanaf nu kan je inschrijven voor dat nieuwe schooljaar. Dat kan door langs te komen, maar ook online. We hebben een nagelnieuwe website en daar kan je eenvoudig online inschrijven voor één van onze opleidingen. Dat maakt het gemakkelijk en alles kan van thuis uit gebeuren”, weet Wim.

Art’Iz heeft intussen een heel mooi gamma aan opleidingen. “We zijn als stad natuurlijk heel fier op de academie Art’Iz”, vertelt schepen van Kunstonderwijs Kurt Himpe. “Onze academie groeide de jongste jaren exponentieel en dat is in de eerste plaats door de professionaliteit en de gedrevenheid van het team, maar ook de sterke vernieuwingen werpen duidelijk hun vruchten af. Met het nieuwe schooljaar in zicht komt er ook een aantal nieuwe opleidingen in het aanbod. Zo kan je binnenkort kiezen voor het vak singer-songwriter. Je leert er zelf goede songs schrijven en zingen. Het vak arrangeren komt er ook bij, je leert er de tips en tricks om bestaande muziek te bewerken”, aldus Himpe.

Maar dat is niet alles. “Een aantal vakken wordt in een nieuw jasje gestoken, dus dat kan alleen maar positief uitpakken”, legt Wim Belaen uit. “We starten onder meer ook met een nieuw vak muziekstudio. Leerlingen van verschillende graden kunnen samen op een vernieuwende en creatieve manier met muziek omgaan. Ook bij het domein beeld zijn er nieuwigheden, vanaf september kan je modeltekenen volgen.” De kunstacademie hoopt natuurlijk veel nieuwe mensen te verwelkomen. “Iedereen is bij ons van harte welkom. We hebben voor elk wat wils in ons aanbod en hopen dat heel veel mensen de weg naar Art’Iz zullen vinden!”

Info: www.artiz-izegem.be.

(MWV)