Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Nieuw conservatieatelier voor museum Eperon d'Or

www.kw.be

26 april 2020

Het museum Eperon d’Or heeft sinds kort een conservatieatelier. “Een investering die noodzakelijk is om de collectie in orde te houden”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe (N-VA).

“De werkruimte is opgetrokken in de bestaande depotruimte achteraan het museum. In het atelier zullen museumstukken behandeld kunnen worden”, verduidelijkt de schepen. “Eperon d’Or heeft duizenden collectiestukken, waardoor de bijkomende werkruimte geen overbodige luxe is.”  

“Nieuwe aanwinsten worden immers niet onmiddellijk toegevoegd aan de collectie. Ze ondergaan eerst een grondig onderzoek naar de toestand en krijgen eventueel een opfrisbeurt. Ook objecten die in bruikleen worden gegeven of in een tentoonstelling worden gebruikt, krijgen een onderhoudsbeurt”, verduidelijkt conservator Hilde Colpaert.

“In 2018 won Eperon d’Or de Onroerenderfgoedprijs. Als laureaat ontvingen we 2.500 euro en als winnaar ook nog eens 12.500 euro. Met deze middelen werd de uitbouw van het conservatieatelier gefinancierd”, besluit schepen Himpe.

(Xavier Coppens)