Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Muurschildering Izegemse scholieren zet 11.11.11 - campagne in de verf

www.hln.be

17 november 2020

Leerlingen van basisscholen De Stadsparel en Sint-Pieter hebben onder impuls van de Noord-Zuidraad de Changemakers-campagne van 11.11.11 ondersteund. Op hun speelplaaten schilderden ze een boodschap rond het thema ‘Murals4Change’.

De boodschap die ze met spuitbussen op de muur mochten zetten was ‘Als je de wilt de wereld veranderen, begin dan bij je zelf’, een quote van de bekende Indische vrijheidsstrijder Mahatma Gandhi. Ook hij werd met een tekening op de muur van de scholen vereeuwigd.

Aan de slag met verf

Oorspronkelijk gingen vier lagere scholen in op de oproep, maar omwille van de verlengde herfstvakantie werd het deelnemersveld gehalveerd”, zegt schepen van Noord-Zuidbeleid Kurt Himpe. “Nog vóór de vakantie ging De Stadsparel met een 50-tal leerlingen aan de slag. De leerlingen van het zesde leefden zich uit met zowel krijt als met spuitbussen. Daarnaast beslisten ze ook bij Prizma Sint-Pieter om ermee verder te gaan. 90 leerlingen gingen er aan de slag met verf en spuitbussen. Het resultaat hier is een totaal vernieuwde aanblik van de speelplaats en een duidelijk boodschap van hoop voor iedereen die het verschil wil maken voor een betere wereld”. De deelnemende scholen krijgen een Fair Trade-waardebon van 50 euro.

Inzet vrijwilligers onontbeerlijk

“Het is ook nog mogelijk om 11.11.11 financieel te steunen. Broodnodig, want na het actieweekend blijkt dat de opgehaalde nationale som slechts één derde bedraagt ten opzichte van de vorige jaren”, aldus voorzitter van de Noord-Zuidraad Philippe Groenweghe. “Het is duidelijk dat de inzet van de duizenden vrijwilligers onontbeerlijk is en dat zij hét voorbeeld zijn van Changemakers. De definitieve cijfers voor Izegem zijn er nog niet, maar de bedragen van de vorige edities zullen zeker niet gehaald worden”.

(Valentijn Dumoulein)